Paine fara gluten cu masline si rosii uscate



 

Schar Romania organizeaza impreuna cu Ruxandra de la gourmandelle.com/ o campanie cu tema: “retete creative de paine fara gluten” iar 10 bloggerii culinari vor pregati retete de paine fara gluten cu produsele Schar cat mai inspirate si originale.
Dar Campania “Retete creative de paine fara gluten cu Dr. Schar se va desfasura in doua etape. In prima etapa pentru bloggerii, iar a doua etapa va este dedicata voua, cititorilor nostri! Mai multe detalii gasiti AICI.

 

 

Ingrediente:
1 lingurita de sare
1 lingurita de zahar
25 g drojdie proaspata
450 ml lapte caldut
100 ml ulei de masline
5-6 rosii uscate si murate
10-12 masline feliate

 


Mod de pregatire Paine fara gluten cu masline si rosii uscate:
Intr-un bol se cerne faina, se adauga sarea. In centru se face o adancitura si se pregateste maiaua din drojdia faramitata, zaharul si lapte caldut. Se lasa cca. 15 minute cat creste, apoi se incepe framantarea adaugand restul de lapte si uleiul. Framantarea aluatului se poate face la mana sau la mixer cu paletele de paine.
Aluatul este moale si lipicios. Se acopera bolul cu un prosop umed si se lasa 30 de minute sa se dospeasca.

 



 

Intre timp se taie rosiile uscate si marinate in fasii, iar maslinele felii. Pentru a nu colora intregul aluat de la rosul rosiilor si de la negrul maslinelor, le-am adaugat cand am pus aluatul in forma de cozonac, unsa cu ulei.
Am pus o treime de aluat si am imprastiat deasupra fasii de rosii si masline. Am repetat operatia, terminand cu aluat.

 

 

Am mai lasat sa creasca aluatul si in tava, apoi l-am uns cu uleiul in care au stat rosiile marinate si am dat la cuptorul preincalzit pentru 50 minute. Pentru primele 10-15 minute la temperatura de 200-210 °C iar apoi se coboara la 180 °C. .
Cand este coapta se aseaza pe un gratar sa se raceasca. Crusta a iesit crocanta iar miezul pufos in care se vad ca niste pete de culoare rosiile si maslinele. Serviti o felie!

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

1 comentariu

  1. 1

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.