Friptura de iepure



 

Ne era dor de o friptura iepure, dar se gaseste cam rar si doar in supermarket-urile mari. Asta n-ar fi nici o problema, dar sunt atat de mici, putin peste 1 kilogram, ca sunt mai mult oase decat carne. Insa dorinta ne-a fost auzita si am primit de curand un iepure de casa mare si frumos (2.5 kg) si astfel am putut sa ne delectam cu aceasta friptura frageda si gustoasa. Va invit sa va delectati si voi!

 

Ingrediente:
2 pulpe de iepure (din spate)
5 catei de usturoi zdrobiti
1 pahar de vin alb sec
3-4 crengute de cimbru
1 foaie de dafin
o capatana de usturoi (decor)
ulei de masline
sare
piper alb

 

Garnitura de legume sotate:
baby carrot
brocolli
mazare
ceapa esalota
ulei de masline

 

 

Mod de pregatire:
Deci am folosit un iepure de casa de cca. 2.500 kg cu o carne tanara si cruda. Pulpele au fost mari si carnoase. Dupa ce le-am sters prin tamponare le-am uns cu putin ulei, le-am condimentat cu sare, cimbru si piper alb si le-am lasat la frigider 2 ore.

Am pregatit vasul pentru cuptor, l-am tapetat cu margarina de gatit si am asezat pulpele de iepure. Cativa catei de usturoi curatati i-am zdrobit si apoi i-am taiat mare. Am adaugat crengute de cimbru, o foaie de dafin, ulei, jumatate din paharul de vin alb si o capatana de usturoi sectionata. Am mai adaugat 3 fasii de bacon pentru un iz mai special, dar aceasta este optional.



 

 

Se da la cuptor la 180 °C pentru 45-50 de minute. Se intoarce la jumatatea intervalului si se adauga restul de vin. Se urmareste sa nu scada lichidul si sa se arda. Cand a prins o culoare frumoasa si o scobitoare intra usor este gata.

 

 

Se serveste dupa preferinte cu orice garnitura: piure de cartofi, orez sau legume sotate. Este o friptura frageda si sanatoasa… un deliciu. Pofta buna!

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.