...

Cauta retete pe acest site

28 dec. 2013

Toba de casa


Toba de porc este un alt preparat traditional de la masa de Craciun. Avem nevoie de cap si maruntaiele porcului si cum anul acesta cam toate supermarket-urile te-au imbiat cu pungi deja pregatite, doar sa le pui in oala, nu am rezistat sa nu cumpar.


Ingrediente:
1/2 capatana de porc 
3 limbi de porc 
1 inima de porc 
3 rinichi de porc 
sorici de porc
piper boabe
piper macinat
foi de dafin 
ienibahar
sare 
2 buc de matul gros sau 1 stomac de porc


Mod de preparare:
Iata ingredientele de care avem nevoie pentru 2 mate.


Inima se taie pe jumatate si se curata de vasele de sange. Rinichii la fel se taie pe jumatate si se curata de toate fibrele, apoi se tin in apa rece cu otet. Capatana de porc si soriciul se parlesc apoi se spala bine.
Cand sunt gata se pun la fiert intai inima, limba si rinichi care fierb mai greu. Se dau cateva clocote apoi se pun cu restul organelor intr-o oala mai mare cu apa calda impreuna cu 3-4 foi de dafin, ienibahar, sare si boabe de piper. Se fierbe pana se desprinde carnea de pe capatana.
Dupa ce au fiert se scot din oala, se lasa la racit si se taie potrivit de mari. Se amesteca organele si se condimenteaza cu sare si piper macinat.


Daca aveti stomac de porc acesta se freaca cu sare si se curata de pielea din interior, se spala bine cu apa fierbinte si se freaca iar cu sare si malai ca sa se albeasca. Apoi se spala cu apa rece si se tine intr-un vas cu apa si otet.
Eu am cumparat 2 bucati de mat gros din supermarket care la fel se spala bine.
Se umple apoi cu compozitia de organe adaugand si din lichidul in care au fiert. Nu trebuie sa fie nici foarte plin dar nici sa ramana spati goale.


Se mai pune sa fiarba in acelasi lichid la foc mic 15-20 de minute. Se scoate, se pune pe o tava, iar deasupra se pune un fund de lemn si o greutate deasupra, ca sa se preseze. Mie mi-a fost teama sa nu se sparga matul si nu am apasat prea tare. Se tine la rece.


0 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Aboneazate prin Email


Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More