Rulada aperitiv cu broccoli



 

Rulada aperitiv cu broccoli un aperitiv elegant special pentru o zi speciala. Cei care-mi vizitati blogul cunoasteti deja retetele mele de aperitive ca: Rulada aperitiv tricoloraRulada aperitiv cu crema de gulas sau Rulada de spanac si crema de ciuperci. Si aceasta Rulada aperitiv intra in aceeasi categorie de aperitive.

 

  Ingrediente blat:
* 6 oua
* 6 linguri de ulei
* 3 lingura de smantana
* 6 linguri de faina
* 3 lingurita praf de copt
* sare

 

 

Pentru umplutura:
* 300 g crema de branza
* 3 linguri smantana
* 4-5 buchete de broccoli
* 3 linguri cascaval ras
* vegeta
* marar tocat
* 5 g gelatina

 

 

Mod de preparare:
Pentru blat am folosit aceeasi metoda de lucru ca pentru retetele mai sus mentionate, un blat cu care sigur nu veti da gres, care se va rula frumos si nu va crapa pe margini.

Se separa ouale, dupa care intr-un bol cele 6 galbenusuri se freaca cu 6 linguri de ulei, sare. Apoi se adauga 3 linguri de smantana, 6 linguri de faina si praful de copt. Separat albusurile se bat tare cu mixerul si se incorporeaza treptat in compozitie.

Tapetam o tava mare cu hartie de copt. Tava, de preferat dreptunghiulara, este de 28×40 cm. sau cea de la aragaz.
Pentru un aspect mai frumos, se ia din compozitie cca.4 linguri si se pune colorant alimentar verde pana se obtine nuanta dorita. Cu un poche sau un cornet de hartie va jucati putin pe foaia de copt. Deasupra se toarna restul de aluat. Se lasa la cuptor cca 15-20 de minute.

Pentru umplutura liantul este o crema fina de branza, tip Philadelphia. Se amesteca crema de branza impreuna cu smantana si cascavalul ras, se adauga marar tocat si se condimenteaza cu vegeta dupa gust. Buchetelele de broccoli se fierb pe aburi. Eu le-am pus intr-o strecuratoare de paste deasupra unei oane cu apa clocotita. Astfel isi pastreaza verdele crud care prin fierbere in apa se mai estompeaza. Se alege partea verde din buchetele si se adauga peste crema de branza.



 

 

Pentru a avea crema tinuta cand o vom taia, adaugam si 5 g de gelatina, intai hidratata apoi incalzita. Luam o lingura din crema si o amestecam in gelatina, dupa care o imcorporam cu restul compozitiei, astfel veti avea o omogenizare perfecta.

 

 

Dupa ce se scoate tava din cuptor pe un prosop umed rasturnati blatul si deslipiti cu grija hartia. Se vor vedea frumos urmele lasate. Se ruleaza apoi si se lasa 15-20 minute sa se raceasca. Se intinde rulada din nou si deasupra se pune umplutura. Rulam strans si o infasuram in folie de plastic.

 

 

Se da la rece si se taie inainte de a fi servita. Pofta buna!

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.