Bors de miel cu leustean



 

Bors de miel cu leustean este un bors tare bun si chiar daca Sarbatorile Pascale au trecut, nu cred ca refuzati o portie.

 

Ingrediente:
1 kg. tacam de miel
( bucati de carne cu os, orice in afara de muschi)
2-3 morcovi
1-2 pastarnac
1 telina mica

2 cepe

8-10 boabe de piper
5-6  boabe de enibahar
2-3 cuisoare
1 cm ghimbir
1 cub concentrat de legume
100 g orez
400-500 ml bors
1-2 legaturi de leustean
sare

 

 

Mod de pregatire:
Se portioneaza bucatile de miel si se lasa in apa rece cca. 2 ore, iar daca aveti probleme cu izul de miel puteti adauga in apa o lingurita de otet. Se clatesc apoi sub jet de apa rece si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa primul clocot prima apa se arunca, apoi bucatile se pun din nou la fiert in 2.5-3.0 litri de apa calda.

Se spumeaza si se adauga 1-2 frunze de dafin. Intr-un ou gaurit de aluminiu(ca de ceai) se pun cateva boabe de piper, cateva boabe de enibahar si 2-3 cuisoare. Se pune in oala si se lasa sa fiarba.



Intre timp se curata legumele, se spala si se taie in rondele. Se soteaza / brezeaza in 1-2 linuri de ulei si se lasa sub capac cateva minute sa-si lase aromele.

Cand carnea s-a fiert se adauga legumele. Se scoate oul cu condimente, se arunca condimente din el si se pune in loc 1 cm de ghimbit tocat fin. Se adauga inapoi in oala impreuna cu un concentrat de legume si se mai lasa la foc incet, cat sa fiarba si legumele.

 

 

Separat se fierb 3 linguri de orez care apoi se adauga la supa. Borsul se pune sa dea un clocot, apoi se adauga la supa inpreuna cu leusteanul tocat. Pofta buna!

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

2 comentarii

  1. 1
  2. 2

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.