Pogacele cu leurda



 

Pogacele cu leurda, cum noua ca ne place gustul usturoiat de leurda, o folosim in diverse retete, ca si aceasta, sau in sosuri ori salate. Sper sa va placa si voua aceste Pogacele si sa le incercati. Sunt  bune si vor disparea repede din farfurie.

 

 

Ingrediente:
400 g faina
10 g drojdie uscata
sare
200 g unt (margarina wiesana)
1 ou
150-200 g de smantana
1 legatura de leurda
 
1 galbenus + 2 linguri lapte

 

 

 

Mod de preparare Pogacele cu leurda:
Pentru pregatirea aluatului se cerne faina intr-un bol. Se adauga drojdia, sarea si jumatate din cantitatea de margarina taiata cuburi. Se framanta aluatul cu degetele pana se incorporeaza bine margareta.

Va rezulta un aluat faramicios, apoi se adauga si smantana mestecand pana ce se obtine o masa omogena. Se face o sfera si se lasa sa se odihneasca 20 minute la temperatura camerei.

 

 

Leurda se spala si se usuca prin tamponare cu hartie de bucatarie. Aluatul se intinde pe masa de lucru, se unge o parte din restul de margarina ramasa, iar deasupra se acopera cu leurda tocata cat mai marunt. Se impatureste aluatul si se lasa la rece 10-15 minute. Se repeta operatia de 2-3 ori.



Se intinde aluatul de cca. 1 cm. Cu un cutit foarte fin se trag lini pe doua directi. Cu o forma rotunda (eu am folosit un pahar), se decupeaza pogacelele.

 

 

Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se ung cu un galbenus de ou frecat cu 2 linguri de lapte. Se mai sareaza, dupa caz.
Se dau la cuptorul preincalzit la 200 °C pentru 20-25 de minute. Dupa 15 minute se reduce temperatura la 180 °C.

 

 

Din cantitatea de ingrediente au iesit 20 pogacele pufoase. Sunt bune si calde si reci! Pofta buna!

 

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

12 comentarii

  1. 1

    Ce mult ma bucur ca provocarea mea a fost pe gustul vostru !! 😉 … dar ce mult imi place cum se vad firicelele de leurda prin aluatul ptr pogacele ! <3
    Un weekend minunat sa aveti !!

  2. 2

    Itii doresc mult succes la concurs, ai ales o reteta minunata! Intrebarea mea e cu ce altceva as putea inlocui leurda, ca pe aici nu gasesc 🙁
    Multumesc frumos si numai bine!

  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7

    Inca nu am incercat sa le fac cu altceva decat cu….jumari. Dar arata atat de bine si noua ne place mult leurda.
    Deci…pot primi si eu o pogace, te rog frumos ???
    Te tzuc cu drag si duminica relaxanta in continuare !

  8. 8
  9. 9
  10. 10

    @catkitchen ma bucur ca ti-au placut pogacelele mele. Provocarea este tentanta si particip cu placere. Pup!

    @Mi Ka poti folosi spanac, urzici… dar acestea sunt fade la gust. Leurda are un iz usturoiat si da un gust placut. Pup!

    @di-ani Thank you very much!

    @Reka ma bucur ca-ti plac, pup!

    @Paula Gafitescu profita cat mai este leurda pe piata. Pup!

    @Adina multumesc frumos! Pup!

    @Sydi izul usturoiat al leurdei le da ceva in plus fata de cele clasice. Pup si eu cu drag!

    @Angie S. Multumesc, pup!

    @lulu si noi mancam multa leurda, ne vitaminizam. Pup!

  11. 11
  12. 12

    Din păcate a fost foarte greu sa urmez pașii descriși aici deoarece nu am văzut aproape deloc imagini ce doar nenumărate reclame. Am încercat sa le închid sau sa redeschid site-ul dar tot degeaba. Am făcut mai mult intuitiv și din experiențe trecute și rezultatul a fost pozitiv pana la urma dar păcat de o rețeta buna sa fie prezentată cu atâta dificultate. Înțeleg ca reclamele plătesc pentru existența unor astfel de site-uri dar când sunt 6 reclame intercalate cu textul rețetei și imaginile cu rețeta in sine nu sunt afișate, riscați ca vizitatorii sa nu aibă răbdarea necesară și sa se îndrepte spre alte surse.

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.