Pulpe de pui umplute cu varza creata si placintar wedges



 

Pulpe de pui umplute cu varza creata este o reterta din categoria Pulpe de pui umplute, unde doar umplutura difera la fiecare din retete. Desi mai folosit este pieptul de pui la umplut si la pulpele superioare dupa ce li se scot osul, se deschid frumos si sunt perfect de rulat. Desi gusturile nu se discuta, mie imi par mai fragede si mai suculente decat pieptul. Daca le servim alaturi de placintar (Pumpkin) Wedges, atunci in mod cert pot incanta orice carcotas. Delectati-va!

 

 

Ingrediente pentru 3 porti:
4 pulpe superioare de pui
cimbru
maghiran
sare
piper
margarina uns tava
100 ml vin alb

 

Umplutura:
200 g de varza creata / 3-4 frunze
1 lingura de margarina
1 morcov fiert
chimion (uscat pe plita si apoi pisat)
sare
piper alb

 

Garnitura de Placintar (Pumpkin) Wedges:
dovleac placintar, taiat fasii
ulei de masline
mixt de condimente:
(oregano, rozmarin, chimen, sare, piper, boia)
usturoi granulat
menta proaspata tocata

 

 

Mod de preparare:
Pulpele superioare de pui se spala, se sterg prin tamponare cu hartie de bucatarie.
Se sectioneaza pe spate cu un cutit fin si se scoate osul din pulpa. Carnea nu se bate chiar daca sunteti tentati sa o faceti, doar se condimenteaza.

 

 

Pentru umplutura: 
Din varza creata de preferat se folosesc primele frunze care sunt de un verde inchis. In functie de marimea verzei, se pun la oparit cca. 3-4 frunze fara nervura groasa.

Se scot si se pun sub jet de apa foarte rece ca sa-i ramana culoarea vie, apoi se scurge si apoi se taie fasi. Este acelasi mod de pregatire a verzei ca AICI.



Se soteaza cat sa se duca apa lasata, apoi se condimenteaza cu sare, piper si chimion care este specific pentru varza creata.  Pentru o aroma mai puternica, boabele de chimion se prajesc pe o plita fara grasime, iar cand incep sa sara in sus sunt gata.

Se pun intr-un mojar si se piseaza. Trebuie adaugat cu mare grija. Peste varza se mai adauga 2 linguri de branza dulce sau sarata, dupa gust.

 

 

Pe bucata de pulpa se intinde varza cu branza si deasupra fasii de morcov fiert, ca in imagine.

 

 

Le rulam strans cu folie de aluminiu si le inchidem la capete. Le asezam intr-o tava unsa cu margarina, adaugam putina apa si le dam in cuptorul preincalzit pentru 40 de minute.

Dupa 25-30 de minute le scoatem din folia de aluminuiu, mai adaugam cca 100 ml de vin alb, ungem pulpele cu sosul din tava si le dam din nou la cuptor sa se rumeneasca.

Garnitura Placintar (Pumpkin) Wedges:
Bucatile de placintar se pun intr-un bol si se ung cu ulei de masline. Modul de pregatire este acelasi ca la Cartofi Wedges. Se freaca apoi cu mixtul de condimente. Mixtul vi-l puteti face singuri si-l puteti folosi si la alte preparate sau fripturi.

Pe tava de cuptor se pune o hartie de copt si se intind. Se dau la cuptor la 180 °C pentru cca. 30-40 de minute, pana se rumenesc frumos. Se pot pregati in acelasi timp cu rulourile din pui. Este o garnitura minuanta! Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.