...

Cauta retete pe acest site

11 ian. 2014

Supa de pipote cu galuste



Supa de pipote cu galuste este usor de preparat, buna si gustoasa.


Ingrediente 4-5 porti:
500 g pipote
3 fire ceapa verde
250 g legume asortate congelate
vegeta
piper negru macinat
1 galbenus de ou
2-3 linguri smantana de gatit
patrunjel tocat

Ingrediente galuste:
50 g unt
100 ml apa
100 g faina
1 ou
patrunjel

Timp de preparare: 15 minute        Timp de fierbere: 45 de minute  


Mod de pregatire:
Pipotele se spala bine. Ceapa se taie in bucati de 1 cm. Intr-o oala pentru ciorba se pun pipotele la fiert in 1.5 l de apa calda. Se spumeaza dupa caz. Cand pipotele sunt aldente, dupa cca 25-30 minute, se adauga legumele sotate in putin ulei de masline. Se condimenteaza dupa gust cu vegeta si piper si se continua fierberea inca 15-20 minute.


Pregatirea galustelor:
Se fierbe untul cu 100 ml apa. Se adauga faina cernuta si se amesteca energic 1 minut, apoi se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.Se incorporeaza oul, patrunjelul si sarea dupa gust. Este asemanator aluatului pentru Choux à la Crème.
Se ia din compozitie cu o lingurita si se pune la fiert in apa cu un cub knorr pentru 6-7 minute. Le puteti fierbe si direct in supa dar supa se va tulbura putin. Se drege supa cu un galbenus frecat cu 2 linguri de smantana. se adauga si galustele si se presara deasupra patrunjel proaspat tocat.


Pofta buna!


3 comentarii:

Ptr mine o portie fara galuste!! :)
Pup

@Simona cu mare drag! Pupici!

Buna supica,mie-mi plac si galustele!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More