...

Cauta retete pe acest site

23 ian. 2013

Painici impletite cu umplutura de branza si rosii uscate


Suntem in sezonul cand mirosul de paine de casa trebuie sa se simta in orice bucatarie. Fie ca-s briose, painici, branzoice... si enumerarea poate continua, toate sunt un rasfat mancate atunci calde scoase din cuptor. La vara vom imlocui aceste pufoseni cu o inghetata, dar acum pe timp de iarna trebuie sa profitam de cuptor. Am facut aceste painici impletite si ca sa fie mai bune le-am umplut cu ceva branza ce o aveam prin frigider, rosii uscate si marinate, dar fiecare poate improviza din ce sa fie umplutura.




Ingrediente pentru 8 painici:
500 g faina Boromir
25 g drojdie proaspata
1 lingurita zahar
100 ml apa calduta
200 ml lapte caldut
100 g unt topit
sare
1 galbenus + 2 linguri lapte
sare mare

Umplutura:
200 g branza (sfaramata)
2-3 rosii uscate si marinate in ulei
1-2 linguri smantana
vegeta
marar uscat sau proaspat

Timp de pregatire: 2 ore       Timp de coacere: 40 minute


Mod de preparare:
Se prepara aluatul la fel ca la reteta de Paine in straturi cu mozzarella, sunca si cascaval.
Intr-un bol se cerne faina si se adauga o lingurita de sare. In centru se face un cuib unde drojdia se desface cu putina apa calda, o lingura de zahar si 2-3 linguri de faina. Cand plamadeala a crescut, se amesteca cu restul de faina, uleiul, turnand restul si de apa calda, apoi laptele, putin cate putin, pana nu se mai lipeste de maini. Se pot combina apa cu laptele. Dupa framantat se presara deasupra faina si se lasa vasul la dospit cca. 1-2 ore, acoperit cu un servet de bucatarie curat pana isi dubleaza volumul.


Intr-un bol pregatim umplutura. Amestecam toate ingredientele si asteptam sa se dospeasca aluatul.


Cand aluatul a crescut, pe o suprafata fainata se imparte in 8 parti. Fiecare bucata se intinde intai intre degete apoi cu un sucitor ca sa formam un oval. Se cresteaza pe extremitati ca-n imaginea de jos, apoi se pune in centru cu o lingura, din umplutura de branza.
Se trece un cap prin deschizatura si se lasa ca cada. Umplutura se vede prin deschizatura cealalta ranmasa deschisa. 


Se aseaza pe tava de cuptor unde am pus o hartie de copt si se mai lasa cca 20 de minute.In imagine se vad 6 painici ca nu intrau mai mult, dar ies 8 bucati de marimea din imagine.


Se und apoi cu un galbenus de ou diluat cu 1-2 linguri de lapte si se presara sare mare deasupra. Se dau la cuptorul preincalzit la 170°C pentru 40 de minute.



Cand s-au rumenit ser scot din cuptor si se lasa la odihna 4-5 minute, apoi se scot si se pot servi. Sunt la fel de bune si reci sau daca [referati tot calde, se pot incalzi in microunde. Sunt pufoase, cum se si vede din sectiune si ai tot manca fara sa te mai saturi. Pofta buna!



12 comentarii:

Ces petits pains sont magnifiques.
Bravo!!!!
A bientôt

Imi place cum suna....Simt pana aici mirosul. Pupici

Frumoase tare pufoseniile astea!! Si tare bune or fi..
Va pup

Arata minunat painicile si cred ca sunt tare gustoase!!!Pupici!

Nu pot spune decat ca sunt delicioase!

Imi place cum le-ai impaturat,ador painea de casa, eu fac zilnic,si nu ma satur de ea,yamiiii!!!puppp!!

Cristina ma bucur, pup!

@Nadji merci! Bonne journée!
@ghiocel07 te cred ca au fost tare bune. Pup!

@Simona ma bucur si multumec! Pup!

@Rocsy Ciobanu multumesc, pup!

@Licuta Marin sa stii ca m-au iesit bine si au disparut repede. Pup!

@Alina Vicu multumesc, pup!

@mirela daca faci zilnic esti o gospodina adevarata. Ma mut la tine. Pup!

Minunate, trebuie sa le incerc si eu!!!

Zilele trecute mi-am luat rosii uscate pentru niste painici! Deja mi-ai facut pofta cu ale tale!

Au o forma foarte frumoasa painicile tale. Cred ca nu le-ai putea duce cu tine la serviciu. Colegii ar lesina de pofta in jurul tau. Decat daca duci toata tava. :)
Sa aveti un weekend minunat!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More