...

Cauta retete pe acest site

3 nov. 2012

Braduti de Craciun


Nu au venit inca Sarbatorile de Iarna, dar particip la Campaniei organizata de Dr. Oetker: "Iarna asta, Mosul sta mai mult! ". Tot ce trebuie sa faci este sa prajituresti si asta am decis sa fac. Acesti "Braduti de Craciun", sunt una din retetele cu care particip si sper sa va placa si sa ii aveti pe masa de Craciun.




Ingrediente pentru 8 braduti:
Pentru cookie:
200 g unt, la temperatura camerei
100 g de zahar pudra
1 ou mare
300 g faina
colorant alimentar verde

Pentru Ganache-ul de ciocolata:
300 g de ciocolata (cu lapte)
200 g de smantana de frisca

Timp de preparare: 60 minute              Copt: 15 minute x 2


Mod de pregatire:
Pentru ganache, se rupe ciocolata in bucati. Se incalzeste smantana intr-un vas la foc mic. Se adauga bucatile de ciocolata si se amesteca pana se topeste toata. Se pune la rece in frigider.

Se amesteca faina cu untul rece taiat in cuburi. Separat intr-un bol se freaca zaharul pudra cu oul. Se adauga si colorantul verde. Se amesteca cele doua compozitii.


Din aluatul rezultat se formeaza o minge care se acopera cu o folie de plastic si se da la rece 20 minute.


Se incalzeste cuptorul la 170 ° C. Se scoate aluatul de cookie de la frigider. Ca sa lucram mai bine se inparte in doua, cea de-a doua o dam din nou la frigider. Avem nevoie de patru forme rotunde de diamete diferite: Ø 7 cm, Ø 5 cm, Ø3 cm si Ø 1.5 cm.
Se pregateste o tava tapetata cu hartie de copt pe care aranjam cookie-urile. Din jumatatea de aluat ne vor rezulta cate 8 cookie din fiecare dimensiune. Se dau la cuptor pentru 12/15 minute.


Se scot cookie-urile din cuptor si se lasa sa se raceasca.
Se scoate si ganache-ul din frigider si pe rand lipim cate doua cookie-uri de aceiasi dimensiune. Se vor obtine 16 biscuiti de 4 dimensiuni diferite. Apoi le aranjma în ordine descrescatoare, punem ca baza pe cel de Ø 7 cm, apoi deasupra lipit cu ganache pe cel de Ø 5 cm, iar putin ganache si apoi cookie-ul de Ø3 cm si in varf pe cel mic de Ø 1.5 cm. Continuam si cu ceilalati. Vor rezulta 4 braduti. Repetam operatia cu aluatul ramas la rece. In final din ingredientele de mai sus vom avea 8 braduti.
Se pun braduti în frigider pentru cca 2 ore.
Inainte de servire se aseaza pe un platou, formand astfel o mini padure de brazi si pentru ca de Craciunul ninge, vom cerne deasupra zahar pudra pentru a simboliza zapada.




12 comentarii:

Foarte frumosi!!!!Bafta!

Bafta!!... Cred ca sunt tare buni!..

Super frumosi bradutii tai si f gustosi!

Simpatici foc bradutii,,, Pacat ca aici nu se gaseste colorant alimentar, cel putin eu n-am dat peste el prin magazine...

@mirela multumesc, pup!

@felis sunt si buni si de efect. Pup!

@Timea ma bucur, multumesc! Pup!

@Daniela pacat, dar poti cumpara pe net. Pup!

@Rocsy Ciobanu multumesc, pup!

@Simona ma bucur, pup!

Sunt foarte dragalasi bradutii!
Pupici

@Alina Vicu multumesc, pup!

Brăduleţi, brăduţi drăguţi....! Bafta!

Este foarte greu sa alegi din atatea bunatati atat de frumos prezentate.
Multumim!

@ella ma bucur si multumesc frumos de aprecieri! Sarbatori fericite si sper ca si la anul sa ramai fanul blogului meu!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More