...

Cauta retete pe acest site

24 sept. 2012

Tort cu crema de unt, cacao si smochine


Ingrediente:
Pentru blat:
5 oua
200 g zahar
1 plic zahar vanilinat
125 ml ulei
125 ml lapte
220 g faina
1 plic praf de copt cu sofran Dr. Oetker
2-3 linguri binute (de cioco) de decor (facultativ)




Pentru crema de unt:
250 g zahar pudra
200 g unt (moale)
40 g cacao Dr. Oetker
1 lingura extract de vanilie
4-5 linguri smantana lichida grasa

1 plic Spuma pentru deserturi cu gust de frisca Dr. Oetker
150 ml lapte rece

Sirop pentru insiropat blatul:
150 ml apa
150 g zahat
1 lingurita esenta de vanilie



Mod de prepasrare:
Blatul este la fel ca cel de la Tort cu menta, doar fara cacao. Se amesteca ouale cu zaharul si cu zaharul vanilat pana se formeaza o crema. Se adauga amestecand uleiul. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in crema altermnanad cu laptele amestecand usor si continuu. La sfarsit am adaugat si cca. 3 linguri de bilute de ciocolata pentru decor.
Aluatul astfel pregatit se toarna intr-o forma cu inel detasabil (cu diametrul de 24 cm), tapetata cu hartie de copt. Forma se introduce in cuptorul preincalzit pentru cca 45-50 minute. Cand a trecut si testul cu scobitoarea, se scoate din forma si se lasa la racit pe un gratar, dupa care se taie in trei blaturi. Se insiropeaza cu un sirop facut din 150 ml apa, 150 g zahat, o lingurita esenta de vanilie.

Pentru crema de unt, acesta se lasa la temperatura camerei 2-3 ore, pana se inmoaie foarte bine. Apoi se pune intr-un bol si se adauga zaharul pudra cernut. Se bate bine cu mixerul cateva minute, pana devine o crema pufoasa si uniforma. Se adauga pentru inceput 2-3 linguri de smantana grasa si apoi se bate in continuare. Smatana se adauga in funtcie de consistemta dorita. Daca mai este cazul mai adaugati 2 linguri.


Crema rezultata se imparte in trei. Doua treimi vor fi pentru a imbraca tortul, iar crema ramasa se amesteca cu un plic de Spuma pentru deserturi cu gust de frisca Dr. Oetker.

Se aseaza pe un platou primul blat insiropat si se intinde jumatate din crema de unt si spuma de frisca. Se acopera cu al doilea blat si se intinde si restul de Se inchide cu am treilea blat. Se lasm 30 de minute la rece, dupa care se imbraca tortul cu cele doua treimi de crema de unt cu cacao ramasa.


Se poate orma dupa gusturi si imaginatia de moment a fiecaruia. Eu aveam cateva smochine si astfel am improvizat acest decor simplu, dar de efect, spun eu. Delectati-va cu o felie!

16 comentarii:

vaaaaai, m-ai omorat de-a dreptul! sufar ingrozitor de lipsa de timp sa-mi fac prajituri gustoase, asa ca doar imaginea tortului tau m-a innebunit!

@Dia Daria nu vreau sa te "omor", dar ma bucur mult ca-ti place. Multumesc, pup!

@felis multumesc, pup!

@Fancy Cake multumesc si ma bucur, pup!

Foarte bine arata, ce felii frumoase!!! Gustul cred ca este minunat!

Din nou un tort foarte frumos. Pup

Arata nemaipomenit de bine!

@Poliana multumesc, pup!

@Timea multumesc, dar si ale tale sunt minunate. Pup!

@Any ma bucur mult, pup!

superb tort! sigur a fost delicioooossss <3
Te pup

Ca de obicei, alt deliciu care arata extraordinar de bine!!!Yummy!Pupici!

Super combinatia! Superba prezentare! Salutari si pupici!

V-am spus ca sunteti cap de lista la torturi, si nu numai?! Absolut minunat!! Am inghitit in sec si am mai luat o gura de apa.. :)

Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

scuze, mi s-a blocat calculatorul si am scris un alt comentariu, destinat Adelei pt pasta de gogosari...:))
Arata minunat tortul tau!!!Cu siguranta delicios! Pup

Superb acest tort!!!Pacat ca nu gasesc smochine.

@Emily da a fost tare gustos. Multumesc, pup!

@Licuta Marin esti o dulce, multumesc! Pup!

@Maya multumesc, te sarut si eu!

@Simona ma bucur ca-ti plac retetele noastre. Pup cu drag!

@alinitzika ma bucur, multumesc! Pup!

@hapleablog poti sa folosescti alceva. Smochinele sunt doar de decor. Pup!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More