...

.

.

Cauta retete pe acest site

5 sept. 2012

Pulpa de porc la cuptor cu sote de legume


Ingrediente:
500 g pulpa de porc
4 catei de usturoi
100 g slaninuta
200 ml vin alb
1 lingurita de mustar
rozmarin
2 frunze de dafin
sare de mare
piper macinat
ulei de masline
25 g de unt


Garnitura:
rosii cherry
fasole verde pastai
baby carrots



Mod de preparare:
Carnea se spala apoi se zvanta cu un prosop de bucatarie. Se unge cu ulei de masline si mustar pe toate partile. Se condimenteaza cu rozmarin (eu am folosit uscat), sare si piper macinat proaspat si se lasa vreo doua ore la macerat. Inainte de fi dat la cuptor, incingem putin ulei intr-o tigaie pe foc mare si prajim bucata intreaga de carnea cate 3 minute pe fiecare parte, pana facem o crusta pe toate partile. Aceasta crusta este secretul unei fripturi reusite, pentru ca la cuptor va mustii in crusta sa. Pentru a-si pastra forma la cuptor trebuie sa o legam cu sfoara in 4-5 locuri.
Dupa aceea se aseaza pe o folie de aluminiu, se imbraca in felii de slaninuta si felii de usturoi. Se mai adauga ulei si se inchide folia.


Se aseaza intr-un vas de Yena si se introduce la cuptor, pentru o ora si jumatate. Dupa cca 40-50 de minute se scoate din folie, se adauga vinul si 25 g de unt si mai se da in continuare la cuptor sa se rumeneasca. Cand carnea este gata se scoate, se acopera si se lasa la odihna 5-10 min.


Dupa ce friptura a stat putin se poate felia.


In sosul lasat de friptura se soteaza legumele. Intai se soteaza rosiile cherry intregi sau jumatati. Fasolea verde pastai si baby carrots congelate se dau in clocot pana devin aldente, apoi se adauga peste rosii.


Se servesc feliile de friptura de porc alaturi de garnitura de legume sote. Pofta buna!


10 comentarii:

Ce frumos arata, ce de cfulori in farfurie! Imi place mult reteta dar si prezentarea! Pupici

Wooow, din nou un preparat plin de culoare si savoare!
Pup

Ce bunatate de mancare! Imi place si pulpa de porc si legumele.

Chiar nu mai stiam cum sa gatesc carnea de porc.. Sar`mana de idee!
Pupici dulci

Hmmm, ce bine arata ! as servi oricand cu placere un asemenea platou(farfurie). DELICIOS !
Ps: o leapsa-provocare, te asteapta la mine pe blog, aici:http://floare-floare.blogspot.ro/p/premii.html

Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

tare, tare bun cotletul facut asa....iar garnitura arata Dumnezeiesc de bine linga cotlet.
Bravo Sara, Te tzuc !

@Poliana ma bucur ca-ti place, pup!

@Delicious Flavours multumesc, pup!

@Timea si tu esti de acord ca porcul e cea mai buna leguma, nu? Pup!

@Simona ma bucur daca iti place ideea mea. Pup!

@DiaMar multumesc, pup!

@Lia Maria Grozi multumesc ca te-ai gandit la mine, dar sa stii ca pagina ta merge tare greu, cel putin la mine si nu pot posta. Poate faci ceva, pup!

@Dorina multumesc, pup!

@Sidy dulce ca de obicei. Si eu te sarut!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

...


Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More