...

Cauta retete pe acest site

17 mai 2012

Friptura de vita cu piure de pastarnac si sfecla coapta


Ingrediente:
* 1 kg. antricot sau muschiulet de vita
* mixt de condimente:
(piper negru, piper verde si piper rosu, cimbru)
* sare
* ulei de masline
* margarina


Piure de pastarnac:
* 1/2 kilogram de pastarnac
* 2-3 cartofi marime medie
* o nuca de unt
* cana cu lapte
* 1 sfecla rosie
* sare


Mod de preparare:
Pentru friptura avem nevoie de o bucata frumoasa de antricot de vita, de cca 1 kg. Desi controversata ideea cu sarea, dupa mine sarea ii sporeste suculenta si de aceea am sarat si am lasat la rece circa o ora. 
Pentru friptura, vita nu se tine in apa deloc. Cand o pregatim se sterge prin tamponare cu un servet de bucatarie, se unge cu putin ulei, apoi se tavaleste printr-un amestec de condimente alcatuit din piper negru, piper verde si piper rosu pisate mare, sare si cimbru.


Incingem o tigaie pe foc mare si prajim bucata intreaga de carnea cate 3-4 minute pe fiecare parte, pana facem o crusta pe toate partile. Aceasta crusta este al doilea secret al unei fripturi reusite, pentru ca la cuptor va mustii in crusta sa.


Luam de pe foc si o asezam intr-un vas de yena uns cu margarina, pe care il introducem in cuptor pentru 25 minute. In acest timp intoarcem bucata de carne de 2-3 ori, ca sa se friga uniform pe toate fetele. Scoatem vasul din cuptor si lasam friptura sa se odihneasca 5-6 minute.


Apoi se taie in felii de 5 mm, perpendicular pe fibra carnii.


Pentru piureul de pastarnac, punem la fiert pastarnacul si cartofii taiati in bucati. Cand au fiert legumele, le pasam fierbinti, adaugam putin unt si lapte atat cat sa rezulte consistenta unui pireu obisnuit.. Condimentam dupa gust. O reteta la fel de apetisanta este si Friptura de vita cu gomboti de cartofi.
Feliile de vita si pireul de pastarnac se pot servi alaturi de o salata, dar acum am servit alaturi de felii de sfecla rosie coapta in cuptor. Pofta buna!

6 comentarii:

Mai ai?ma inscriu la o portie,,,yamiii ce bine arata....!!!
O zi frumoasa!!!!

Ca de obicei imbietor

Nu am facut niciodata piure de pastarnac , dar am sa-l incerc !!!!;)

@Ramona Alina ma bucur ca-ti place. Pup!

@mirela te rog sa servesti cu drag. Ma bucur ca-ti place, pup!

@Dorina multumesc, pup!

@catkitchen depinde de gusturi. Noua ne-a placut, mai schimbam clasicul piure de catofi. Pup!

Mmm...delicios trebuie sa fie!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Aboneazate prin Email


Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More