...

Cauta retete pe acest site

19 apr. 2012

Drob din piept de pui cu verdeata


Acesta reteta am vazut-o in Revista Bucataria de azi - Gateste cu Laura Adamache. M-a tentat si cum aveam un lob de piept de pui, plus cateva bucari separate, am decis sa-l fac. Este un aperitiv minunat, nu-i rau sa profitam si de verdeturile care acum sunt din belsug.




Ingrediente / tava 12x22 cm:
* 500 g piept de pui dezosat
* 5 oua
* 1-2 legaturi ceapa verde
* 1 legatura usturoi verde
* 1-2 legaturi patrunjel
* 1-2 legaturi marar
* 12 masline verzi umplute cu ardei rosu
* 30 g unt
* sare
* piper alb
* 1 lingura de pesmet fin


Mod de preparare:
Ingredientele de baza al acestei minunate retete sunt pieptul de pui si multa verdeata. Legaturile de ceapa, usturoi, marar si patrunjel, dupa ce se spala sub jet de apa se toaca marunt.


Pieptul de pui se spala bine si se pune la fiert in apa cu co lingurita de sare. Se spumeaza, iar cand a fiert se scoate si se lasa la racit.


Pieptul de pui se toaca marunt sau cubulete mai mari, dupa preferinte. Se adauga verdeata si cele 5 oua batute doar cu o furculita. Se condimenteaza dupa gust.


Luam o forma de chec de 12x22 cm, o imbracam in folie de plastic si turnam jumatate din amestec. Asezam 2 randuri de masline verzi umplute cu ardei rosu si complectam cu restul de amestec.


Tasam si presaram deasupra pesmet fin. Dam la cuptor pentru 25-30 de minute.


Cand e rumenit il rasturnam si scoatem folia de plastic. Cand s-a racit il taiem in bucati. Pofta buna!


13 comentarii:

Eu nu pun masline, dar in rest cam tot pe acolo, desi imi place mai mult cu maruntaie ;)

Arata superb! Am insa o intrebare ai pus la cuptor cu folia alimentara? E una speciala? Multumesc!

Pur si simplu minunat, Sara, draga mea!! Tare mult ma bucur ca l-ai incercat si ca ti-a placut!! Pup dulce!

@Antonina ai dreptate drobul e din maruntaie. Acesta e mai mult o Terrina de pui. Pup cu drag!

@diaMar multumesc, pup!

@Ioana.Nagy da cu folia alimentara. In poze o vezi putin stransa pe pereti tavii, nu?... a fost taiata de mine asa scurta. Nu se topeste, chiar se preteaza si la fiert anumite rulade care vrem sa ramana stranse.
Poate fii folosita si folia de aluminiu, dar se lipeste si nu se desprinde asa frumos. Pupici!

@Lura Adamache multumesc frumos! Pup si eu!

Imi place foarte tare cum a iesit! Faina combinatia cu masline :)
Pupici

cam cat pune-ti in forma , am facut si eu anul trecut dar nu sa copt in mijloc , intentionez sa-l fac reteta dvs , sper sa fie ok de data asta :)
O seara buna si numai bine :)

@Simona ma bucur ca-ti place. Maslinele le-am pus de la mine ca-s de efect in sectiune, dar ne si plac maslinele. Pup!

@LadyMoon am folosit o forma de chec de 12x22cm si a iesit cam de 3.0-3.5 cm imaltime. Nu-mi dau seama la tine de ce nu s-a copt.de fapt totul este fiert, trebuie doar oul sa se prinda. Poate ai pus oua putine, poate fii o cauza. Pup si pe curand!

Sigur e gustos, ca de aratat... arata demential de bine... Pupici !

oh, ce de bunatati! Zau ca-mi pare rau ca nu suntem vecine :) Pupici!

In acest moment este gata de bagat la cuptor, ma mai uit sa nu fi uitat ceva si apoi fac pireul de telina cu cartofi . Trebuie sa fie tare gustos.Aaaa , ciorba cu perisoare de ciuperci , o minune , am tot gustat de nu mai trebuie sa ma asez la masa...
O zi frumoasa va doresc. Va imbratisez cu tot dragul.
Sunt pe netul Simonei asa ca daca apare o alta identitate.... aceasi Marie cu alta palarie.

@simona popescu, ok ai doua identitati, am imteles. Ma bucur si cred ca si Simona se va bucura de acest drob si de Ciorba cu perisoare de ciuperci.
Nu-mi ramane decat sa va urez pofta buna la toti si sa va sarut!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Aboneazate prin Email


Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More