...

Cauta retete pe acest site

5 iun. 2011

Tort racoritor cu fructe


Este un desert pur si simplu delicios si racoritor, foarte usor de facut. E perfect pentru zilele calduroase, fiind reconfortant. Cu acesta reteta particip la Provocarea lunii Iunie "Dulce Romanie", gazduit in aceasta luna de
Antonina S. cu blogul Dulcegarii culinare.


Ingrediente blat :
* 3 oua
 * 1 lingura de ulei
* 1 lingura de apa
* 4 linguri zahar
 * 4 linguri faina
* 1 plic zahar vanilat

Pentru crema::
* 300 ml lapte
* 1 budinca de capsuni
* 2 galbenusuri
* 150 g zahar
* 200 g frisca lichida
* 5 gr gelatina


Pentru crema de branza:
* 150 g frisca lichida
* 200 gr branza ricotta
* 150 gr zahar farin
* 5 gr gelatina

Aspicul de fructe:
* cirese si capsuni
* suc / sirop de fructe rosii
* 10 gr gelatina


Prepararea blatului:
Cu un mixer se bat albusurile cu un praf de sare pana se obtine o spuma tare. Se adauga lingurile de zahar, galbenusurile, lingura de ulei si cea de apa rece. Se opreste mixerul, se adauga si faina si cu o spatula se amesteca cu miscari ample pana se incorporeaza. Se pune intr-o forma de tort de 23 diametru.


Prepararea cremei:
Laptele se pune la fiert. Intr-un bol se freaca zaharul cu galbenusurile, praful de budinca de capsuni si putin lapte rece. Se adauga putin lapte cald ca sa aducem la aceeasi temperatura si se rastoarna totul peste restul de lapte. Se fierbe la foc mic pana se ingroasa iar cand este gata se lasa la racit. Frisca se bate tare si se incorporeaza in pudding-ul de capsuni.impreuna cu gelatina dizilvata in prealabil in putina apa, apoi incalzita. Se mixeaza pana devine o crema spumoasa. Forma de tort se tapeteaza cu folie de plastic, se aseaza blatul, dupa care se pune crema de capsuni si se da la rece sa se intareasca.


Prepararea cremei de branza:
Branza se mixeaza impreuna cu zaharul farin pana capata consistenta unei creme. Frisca lichida se bate tare si se adauga peste branza. La urma se incorporeaza si gelatina hidratata in cateva linguri de apa si apoi imcalzita. Se ia o lingura din crema de branza si se amesteca cu gelatina apoi se adauga peste restul de crema. Inainte de a se intari se intinde peste tort, deasupra cremei de capsuni. Se da din nou la rece pana se intareste.
Cand s-a intarit se aranjeaza deasupra ciresele si capsunile. In sucul lasat de la fructe, se adauga gelatina pregatita ca mai sus.

Daca sucul lasat de fructe nu este suficient se mai complecteaza cu apa sau cu suc din fructe rosii (de cumparat sau de casa). Se lasa din nou la rece.


Inainte de servire se indeparteaza peretele formei de tort, se desprinde usor folia de plastic si se muta tortul pe un platou. Se poate servi si cu frsca alaturi. Este foarte racoritor si bun.

14 comentarii:

Cat de bine arata.. cred ca-i grozav !! ma uitam pe ingrediente si cand am vazut cirese.. ma gandeam ca e pentru provocarea lunii iunie.. Nu-i, asa ca eu raman insistenta cum ma stiu si ma repet... cu invitatia de a participa la Provocarea Dulce Romanie ;)) Te pup si o zi buna

Vreau si eu o felie racoritoare!

Hmmmm cat de bine arata! hmmm cat de bun e! pupicei!

Arata foarte bine si-i atat de atragatoare...si apoi cu cirese...mama mia!!!Poftesc si eu la o asa felie...Pupici si o dumineca placuta!!!

ce ma bucur ca am reusit sa intru si sa vad si reteta. e super!

@Antonia sigur. Eu am crezut ca trebuie o reteta care sa le cuprinda pe amandoua, adica cirese si menta. Daca merge si asa iti voi trimite linkul cu poza principala. Pup!

@Liana10 cu placere. Pupici!

@Adela Zilahi ma bucur ca-ti place.

@Petronela, multumesc si tie o seara minunata!

@Mitinita ma bucur ca ai reusit, e un semn bun pentru blogul meu. Ma gandesc sa schimb sablonul, este ultimul motiv care ar pute ingreuna navigarea. O seara frumoasa si tie!

Arata incantator! eu am promis ca o vreme nu mai fac torturi, dar cred ca fac o exceptie, doar e cu fructe, nu? :))) O saptamana frumoasa sa ai!

Dau la schimb inghetata pentru o feliuta de tort :). Pupici!

Cat de perfect arata! Sunt sigura ca este foarte gustos si racoros, ca pentru zile fierbinti.
O seara placuta!

Ellerine sağlık,çok güzel görünüyor.Sevgilerrrrrr....

@Alina---Explora Cuisine, daca ti-ai propus sa nu mai faci torturi inseamna ca esti la cura de slabire? Si eu as vrea, dar ce ma fac cu sotul...!!!

@Ancuta sunt de acord cu schimbul. Pupici!

@gratziela multumesc mult de aprecieri. O zi frumoasa, cu drag.

@annemineli ziyaret ettiğiniz için teşekkürler.

Imi place foarte tare

Sara multumesc frumos pentru participare ! o reteta excelenta !

Mai intai ma invit la o feliuta din minunatia asta....apoi iti lansez si eu invitatia de a veni si luna asta la provocare...cu pere si vinete http://bettykitchen.wordpress.com/2011/09/01/provocarea-lunii-septembrie-dulce-romanie-2011

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Aboneazate prin Email


Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More