...

Cauta retete pe acest site

18 oct. 2010

Rulada de porc cu legume la cuptor


Rulada din carne are multe variante, toate rezultate din umpluturile folosite. Va prezint o varianta de Rulada din carne de porc, servita alaturi de o Salata asortata, care a fost felul principal din aceasta duminica, la mine in familie.



Ingrediente:
* 700-800 g pulpa de porc
* 300 g carne tocata amestec
* 1 ceapa mijlocie
 * 1 ardei rosu
* 1-2 castraveti murati
 * 2 morcovi
* 3 cartofi
* 100 g ciuperci
* legatura de patrunjel, tocat
* pasta de tomate
 * sare
* piper
 * ulei de masline


Mod de pregatire:
Carnea de porc se curata de pielita, se spala si se cresteaza pe lung astfel incat sa se intinda pe o suprafata cat mai mare pentru a putea fi rulata. Ori o bucata mare sau doua mai mici. Se bat bine cu ciocanul de pane, punand o folie de plastic deasupra, ca sa nu stricam fibra. Carnea se aseaza pe o folie de aluminiu si se unge carnea cu mustar. Apoi se adauga frunze de spanac. Eu nu am avut si am pus frunze de salata verde. Peste salata se adauga carnea tocatasi amestecata deja cu ceapa tocata, sare si piper.


Taiem in fasii lungi, morcovul, castravetele murat si ardeiul rosu. Le asezam peste carne altrnandu-le. Acoperim cu cat mai mult patrunjel tocat si rulam cat mai strans, cu ajutorul foliei. Asa imbracata in folie o dam la cuptor pentru 30-40 de minute. Apoi rupem folia si lasam inca 15-20 de minute sa prinda culoare. Tot in tava cu rulada se pun la cuptor cartofi, morcovi, ciuperci... si ce mai doriti. Cand este gata se acopera, dar nu complect si se lasa sa se odihnesca cca 10 minute sa se intrepatrunda aromele. Apoi se taie in bucati, cu o latura dreapta si cealalta pe oblic. Se aranjeaza pe platou alaturi de cartofi, morcovi si ciuperci.
Pofta buna!


9 comentarii:

Foarte bun si aspect de nota 10!!!
Bravo!!!

Foarte faina mancarea!!! Pupici

MEREU FACI DOAR BUNATATI, PARCA AR FI MENIU DE RESTAURANT..:)BRAVO! ARATA ASA DE APETISANT!

Daca e porc...hop si eu!bun,bun!

arata foarte bine si de buna nici nu mai vorbesc,faci numai bunataturi!pupici!

Plina de culori rulada ta, Sara...in concordanta cu titlul blogului, felicitari! pup

A beautiful pork.A superb presentation! Congratulations!

MI-a lasat gura apa la bunatatea asta, azi am sa pregatesc si eu rulada si ti-am dat si-un vot la concurs.Bafta multa!!

@ayandari multumesc de aprecieri si pentru vot. Weekend placut!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More