...

Cauta retete pe acest site

22 oct. 2010

Chiftele de cartofi - Rösti


Simple si usor de facut, aceste chiftele de cartofi - Rösti, sunt bune atat ca aperitiv, mic dejun sau garnitura.

Ingrediente:
* 500 gr cartofi
* 2 oua
* 2 linguri faina
  * 1-2 catei usturoi  
* sare
* piper
* patrunjel



Mod de preparare:
Se folosesc cartofi albi ca sunt mai fainosi. Se curata de coaja, se razuiesc intr-un castron, se adauga 2 lingurite de sare si se lasa sa stea 10 minute. Apoi se storc bine de tot si se tamponeaza cu un prosop.
Cand sunt zvantati se pun intr-un castron impreuna cu ouale batute, sarea, piperul, usturoiul si patrunjelul tocate fin. Se adauga faina pentru a omogeniza compozitia, pentru ca, indiferent cat de bine am stors cartofi, tot isi mai lasa putina zeama.
Intr-o tigaie se pune ulei la incins si cu o lingura se ia din compozitie si se formeaza gramajoare, care se aplatizeaza cat mai bine. Chiftelele se prajesc vreo 3 minute pe ambele parti, la foc potrivit, dupa care se lasa cateva minute pe un hartie absorbanta. Se pot consuma alaturi de un sos si o salata.

9 comentarii:

Eu ador tot ce contine cartofi si chiftelele tale sunt foarte apetisante.Si simetrice.

Ce mult imi plac! si eu le fac foarte des.

mama ce dor mi s-a facut... doar ca eu nu pun patrunjel si usturoi .... Intr-o vreme ii faceam non-stop pe micul dejun. Rapizi , crocanti si buuuunnniiii . Bravo bravo!

Chiftelute de cartofi cu castraveti murati, as vrea daca se poate, ca mie asa imi plac ;-)
Sara draga, vad ca nu moderezi comentariile, dar tu mai apuci sa te uiti la retetele din urma sa vezi cine ti-a mai scris?
puuup

@Lilly,
@Cristina va multumesc si o saptamana frumoasa. Va pup!

@Lira sunt atatea retete, dupa gustul fiecaruia. Eu mai fac si cartofi cu varza tocata acra. Ne plac mult. O saptamana frumoasa.

@Liana10, tu daca gandesti asa, inseamna ca nu ai setat bine alertele, ca altfel ai fi vazut ca raspund la toate mesajele. Singurul mesaj catre tine la care nu am raspuns, este al doilea, din discutia cu "...imi spargi usa..." Deci... l-am citit si stiu, dar la timpul respectiv iti voi raspunde. Pentru mine, a raspunde e un respect pentru cel care iti lasa comentariu. O seara frumoasa.

Sara draga, se pare ca e o vorba de o neintelegere. Comentariile la tine apar instant, nu le primesti pe mail, asa cum le primim noi, de exemplu, pt.a le citi intai si a le modera, adica de a le publica sau a le refuza. Asta am vrut sa zic, dar m-am exprimat gresit, scuze!
Si ma gandeam ca nu ai timp sa revezi toate retetele ca sa vezi daca ai mai primit comentariile, tocmai pt.ca ele apar instant la tine, nu ca la noi, pe mail si dupa ce le moderam, pe blog.
Chiar nu a fost absolut nimic rautacios...imi pare rau ca asta-i inteles...

Hallo Sara,

mä alätur la restul cititorilior si vä complimentez pentru fine lucräri.Si Rösti tot asa.
Am citit cä tu storci Cartoffi. Stui cä asa se face in mod clasic , da existä si mai bune variante.
Lasi Cartofii nestorsi , bagi inäuntru si doi Morcovi räzäliti , caepä rasä , condimentezi si in loc de Fäinä bagi Fulgi de Oväz.
Differenta este cä Rästi au mai mult Gust , aratä frumosi aurii de la Morcovi si sint foarte crocant de la Fulgi.
Numai bine

@Gourmand, multumesc de vizita si aprecieri. In ceea ce priveste reteta de rosti, stiu ca-s multe variante. Cu morcovi am facut si eu, dar cu fulgi de ovaz nu am incercat niciodata. Voi incerca in mod sigur, multumesc de sfaturi. Weekend minunat!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Aboneazate prin Email


Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More