Ciorba de sfecla rosie



 ciorba-de-sfecla-rosie-3
Ciorba de sfecla rosie este o ciorba din bucataria ruseasca. Cum sfecla rosie este o leguma apreciata si de romani si acesta ciorba poate o sa va placa.

 

Ingrediente:

* 500 gr tacam de pui
* 1 sfecla rosie mica
* 3 cepe verzi
* 1 radacina patrunjel
* 1 ardei gras
* 1 telina mica
* 1/4 varza alba mica
* 1/2 conserva de rosii intregi
* 1 castravete murat
* 2 cuburi Magi de legume
* 1 buchet de verdeata (telina, leustean, patrunjel)
* 1 lingurita de bors magic
* 1 ou + iaurt(smantana)
* leustean
* sare
 

Mod de preparare Ciorba de sfecla rosie:
Tacamul de pui(doar pentru a optine o supa), se spala si se pune la fiert in apa cu sare. Se spumeaza bine. Se pun si cuburile de Magi si se lasa la foc incet o ora. Dupa ce a fiert se stecoara zeama.

Telina se taie bastonase. Ceapa se toaca marunt. Sfecla rosie se da pe razatoarea mare. Din sfecla se pastreaza cateva fasii crude pentru a da culoare la sfarsit.

Varza alba si ardeiul se taie julien.



Se distuie toate in putin ulei de masline, dupa care se complecteaza incet-incet cu toata zeama de carne. Se adauga castravetele murat taiat cubulete si buchetul de verdeturi legate, pentru ca la sfarsit se scoate din ciorba.

Cand ciorba este gata, se lasa cateva minute, apoi se adauga oul batut cu iaurt si lingurita de bors. Acesta se dilueaza cu ciorba, ca sa se ajunga la temperatura ciorbei si apoi se adauga.

Se serveste cu leustean tocat marunt.

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

8 comentarii

  1. 1
  2. 2

    Nu am mancat niciodata supa cu sfecla rosie,presupun ca e foarte delicioasa,arata foarte bine si curiozitatea ma impinge sa fac si eu aceasta supica,dar numai cand s-o mai racori ca acum e prea cald! pupik si o si minunata!

  3. 3
  4. 4
  5. 5

    O supa foarte sanatoasa! Sfecla este foarte buna pt. reinnoirea singelui . Bine v-am gasit si mersi pt idee. O seara placuta din Hamburg, Cami

  6. 6
  7. 7
  8. 8

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.