...

Cauta retete pe acest site

9 iun. 2010

Ciorba de salata ardeleneasca


Ingrediente:
* 1 capatana de salata
* 100 gr. bacon (sau slaninuta)
* 1 oua + 1 galbenus
* 1 ceapa
* 2 fire de usturoi verde 
* 1 morcov


     * 200 gr. iaurt (sau kefir, sana, lapte covasit)
* 1 cub de concentrat
* 1 legatura marar verde
* sare
* piper
* Omleta din 2 oua + 1 albus


Mod de preparare:
Salata se desface in frunze, se spala foarte bine sub jet de apa, se pune in strecuratoare la scurs. Baconul taiat julien, se pune intr-o tigaie in putin unt sa se rumeneasca. Se adauga si ceapa (de preferinta verde), usturoiul verde si morcovul dat pe razatoarea mare. Se adauga apoi cca. 1,5-2 litri de apa calda. Se adauga cubul concentrat de verdeata si daca mai e nevoie sare. Se adauga si salata taiata julien sau rupta.


Se amesteca oul si galbenusul cu iaurtul, se adauga in ciorba, dupa ce am luat-o de pe foc, sa nu se branzeasca si mararul tocat.
Din 2 oua si 1 albus se face o omleta, care se taie fasii si se adauga cand se serveste. Pofta buna!

1 comentarii:

Felicitari, aceasta postare ti-a adus unul din locurile topului meu saptamanal, mai multe detalii aici: http://cuinabanateana.blogspot.com/2010/06/crema-blogosferei-culinare-romanesti-3.html.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More